מתכון בסיסי לחלב אגוזים/זרעים
1 כוס אגוזים/זרעים (לאחר השריה של כמה שעות במים)
2-3 כוסות מים
3 תמרים
קמצוץ מלח
מערבבים היטב בבלנדר עד קבלת מרקם חלק.
מסננים דרך שקית (בד גבינה).
* לחלב דליל ("רזה") יותר – יותר מים.
* ניתן לשמור במיכל סגור במקרר עד 3 ימים.
סרטון הדגמת הכנת חלב שקדים
יוגורט קשיו
מתכון פשוט ביותר. טוחנים בבלנדר טוב-טוב (לפי כמות של כוס קשיו אחת, אפשר כמובן להכין כמות גדולה יותר):
כוס קשיו וכ-3/4-1 כוס מים
לטחון היטב עד שמתקבל מרקם חלבי ואחיד ודליל יחסית – אפשר להוסיף עוד מים
במידת הצורך. לשפוך את התוצרת לקופסה נקייה ושקופה (צנצנת שעברה עיקור במים
רותחים או קופסה אחרת),
לשים בד כלשהו מעל הקופסא שיסגור אותה באמצעות גומייה, כך יוכלו להכנס החיידקים ולא ייכנסו חרקים.
לבדוק את הריח והטעם אחרי 24 שעות. זמן ההתססה תלוי במזג-האוויר, מזג אוויר
חורפי יכול לעשות את העבודה לאט יותר. אם לא מספיק חמוץ, להשאיר לזמן נוסף
ולבדוק שוב אחרי כמה שעות (אפשר להבחין לפי צבע, ריח וטעם).
יוצא חמוץ ויוגורטי, ואפשר להוסיף לימון להגברת הטעם החמוץ, למקרה הצורך.
לסגור את הקופסא ולשים במקרר.
מתכון בסיסי לגבינת אגוזים/זרעים
2 כוסות אגוזים/זרעים
1 כוס מים
תבלינים
משרים את האגוזים/זרעים לכמה שעות (למשל לילה). מסננים ושוטפים.
טוחנים היטב בבלנדר עם המים עד קבלת מרקם חלק.
סינון הנוזלים והתססה: שמים בשקית בד (בד גבינה/שקית הנבטה) ושמים אותה בקערה, רצוי עם משהו כבד עליה לכ8-12 שעות.
מעבירים את הגבינה משקית לקערה, ומערבבים עם תבלינים כגון: שום, מיץ לימון, כוסברה, קארי, פטרוזיליה, שמיר, עגבניות מיובשות, בצל, בזיליקום, שמן זית, מלח ים טבעי, מיסו.
(נותן חצי ליטר. ניתן לשמור במיכל סגוא במקרר כשבוע)
סרטון הדגמת הכנת גבינה מתוקה ומילקשייק מקשיו
גבינת שקדים
המתכון של מצפה אלומות alummot.co.il
רכיבים:
• 2 כוסות שקדים
• 1 כוס מים + 2 כמוסות אצידופילוס
• בד גבינה
הכנה:
* להשרות את השקדים במים ל-8 שעות או למשך הלילה. לחלוט את השקדים המושרים במים רותחים במשך דקה. לקלף את השקדים.
* לשים את השקדים המולבנים בבלנדר. להוסיף כוס מים וכמוסת אצידופילוס. לערבל
בממחה במהירות גבוהה עד שמתקבלת מחית חלקה. להוסיף מעט מים במידת הצורך.
* להכין כלי קיבול עם מסננת ולרפד אותו בבד גבינה. לשפוך את מחית הגבינה על
הנד. לקפל מכל הצדדים בצורת "חבילה" ולהניח במקום חמים, אך לא חם מדי, למשך
7-10 שעות. להניח מלמעלה צנצנת סגורה מלאה מים, כדי שכובד המשקל ילחץ על
הנוזלים לניקוז.
* לאחסן את הגבינה בכלי עם מכסה. ניתן לאחסן עד שבוע ימים במקרר.
* לתבל את הגבינה עם תבלינים או עשבי תיבול.
גבינת שקדים מתובלת
המתכון של מצפה אלומות alummot.co.il
רכיבים:
• כוס גבינה שקדים
• 2 כפות צנוברים טחונים דק
• 2 כפות בצל סגול קצוץ דק
• 1 כפית בצל ירוק קצוץ דק
• 2 כפות ממרח מיסו בהיר (ממרח מיסו עשוי מסויה מותססת וניתן להשיגו בחנויות טבע)
• 1 שן שום קצוצה דק
• 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
• 2 כפיות שמיר קצוץ דק
• קורט פלפל שחור טחון טרי
הכנה:
לערבב יחד את כל המצרכים ולערבב היטב.
אפשרות אחרת: ניתן להכין רוטב גבינה פיקנטי ע"י ערבול גבינת היסוד בממחה
עד לטחינה דקה מאד, ולהוסיף אבקת צ'ילי או פלפל אדום חריף ופפריקה. מתאים
לארוחה בסגנון מקסיקני.
סנדוויץ' עם גבינת שקדים
גבינה לפיצה
המתכון של שי דוידוביץ' מהמועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה healthy.org.il
רכיבים:
• 2 כוסות קשיו
• 1.5 כוסות שמרי בירה
• 1 כף מיסו
• 1 כף מיץ לימון
• 1 כפית פלפל שחור
• 1 כוס מים
• שום (אופציונאלי)
• כורכום (אופציונאלי)
הכנה:
– לטחון את כל החומרים בבלנדר
– להוסיף כורכום לקבלת צבע צהוב