את כל המתכונים הנ"ל כדאי להכין בייבוש במייבש מזון. ניתן להכין אותם גם בייבוש בשמש, או בתנור עם אופציה של טורבו (אוויר שנכנס לתנור). אפשר גם לאפות בתנור רגיל, שהרי הרכיבים הם הרבה יותר בריאים מהרכיבים של לחמים רגילים (חיטה, סוכר, שמרים וכדומה), אבל החימום בחום גבוה משנה את ההרכב הכימי של המזון, גורע מהרכיבים המזינים ומוסיף רכיבים מזיקים.
לחם שקדים ים תיכוני
מבוסס על המתכון של ראסל ג'יימס therawchef.com
רכיבים:
• חצי כוס שמן זית
• 1 כוס עגבניות מיובשות ושרויות במים לפחות שעתיים
• 2 עגבניות טריות בגודל בינוני
• 1 כוס קמח שקדים (יכול להיות הסיבים שנשארים מהכנת חלב שקדים, מיובשים וטחונים, אבל אם אין, זה גם בסדר)
• 1 כוס שקדים + 1 כוס אגוז מלך
• 1 כוס פשתן טחון
• 3 קישואים בגודל בינוני
• 2 תפוחי עץ ללא החלק הפנימי
• 3-4 כפות עשבי תיבול איטלקיים כגון: אורגנו, מרוה (מעט), בזיליקום, קורנית, מיורם.
הכנה:
טוחנים את השקדים ואת האגוזים, מוסיפים לזה קמח שקדים ופשתן טחון.
טוחנים במעבד מזון עגבניות מיובשות עם שמן זית, לאחר מכן מוסיפים תבלינים
טריים ומיובשים, ועגבניות טריות. אם יש מקום אפשר להוסיף גם קישואים ותפוחי
עץ, אם אין לטחון בנפרד.
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים שוב.
מחלקים את "החמאה" שנוצרה לשניים. מורחים על נייר טפלקס או נייר שלא מדביק
בגודל של מייבש מזון (36/36 ס"מ) וחורצים בעזרת שפכטל בקו השליש שתי וערב,
כך מתקבלות 9 פרוסות מרובעות.
מכניסים למייבש מזון למשך 3-4 שעות בטמפ' של עד 46 מעלות צלזיוס, הופכים וממשיכים לייבש כ-5 שעות נוספות.
כדאי להשאיר מעט גמיש.
לאכסן במקום יבש וקריר.
נשמר כשלושה שבועות .
לחם בצל
רכיבים:
• 2 כוסות בצלים טחונים (אחרי שהוצאנו מהם חלק מהנוזלים)
• חמניות – 2 כוסות
• פשתן – 5 כפות טחון 3 כפות מושרה
• שמן זית – 4 כפות
• רוטב סויה – 3 כפות
• כפית אגבה
• כפית לימון
הכנה:
לערבב את החמניות הטחונות (חלק טחון גס וחלק טחון טוב) עם שאר החומרים
להוסיף שמן זית, רוטב סויה, לימון ואגבה לפי הטעם
לשים בייבוש-
אפשר לייבש בשמש או במייבש מזון או בתנור עם טורבו על חום נמוך (40 מעלות או 50 מעלות ודלת קצת פתוחה)
לאפה (טורטיה)
מתכון של ראסל ג'יימס therawchef.com
מצרכים:
*3 כוסות קישואים
*3 כפות שמן זית
*2 כפות מיץ לימון
*קמצוץ פלפל ראין
*כפית כוסברה
*חצי כפית מלח
*חצי כוס פשתן טחון (אפשר לטחון במטחנת תבלינים\קפה)
טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר\מעבד מזון, פרט לפשתן. בסוף מוסיפים את הפשתן וטוחנים עוד קצת.
שופכים עיגולים מהעיסה על טפלקס ומייבשים במייבש מזון כ8 שעות, מורידים את הטפלקס ומייבשים עוד שעה.
פיתה חיה
מרקם של לחם, ללא אפיה וללא גלוטן: פיתה חיה שהיא באמת פיתה במראה, טעם ומרקם – רק יותר טעימה ומשביעה, וכמובן בריאה יותר מפיתה רגילה.
1. טוחנים במעבד מזון (אפשר לשחק עם הכמויות בהתאם לכמה פיתות שרוצים. כמות זו מספיקה לכ6 פיתות קטנות):
2 כוסות קמח שקדים (לטחון במעבד מזון שקדים או פולפה – מה שנשאר מהכנת חלב שקדים – מיובשת)
1 כוס קישואים
1/2 כוס פשתן טחון
3 כפות פסיליום (קליפות של זרעים, מוכרים את זה בקופסה בחנויות טבע, כשמוסיפים מזה לנוזל ומערבבים מקבלים מרקם ג'לי)
1/2 1 כוסות מים
תיבול בכל הטעמים: מעט מיץ מלימון, קמצוץ מלח, 1 שן שום, כמה תמרים
2. שמים עיגולים שטוחים עבים בגודל הרצוי על דף טפלקס/ניילון ומייבשים במייבש מזון (או בשמש, או בתנור בחום 40 מעלות. הכי נוח במייבש – כדאי למכור את התנור ולהחליף אותו במייבש מזון, כך שומרים על הערך התזונתי הגבוה של האוכל).
3. אחרי שעה בערך הופכים את הפיתות ומוציאים את דף הטלפקס וממשיכים לייבש.
4. אחרי 3-4 שעות חותכים את הפיתות בסכין ליצירת חצאי פיתות, ובאמצעות סכין חותכים את הפנים של הפיתה. כדי שהחלק הפנימי יישאר פתוח ויוכל להתייבש, מכניסים לכל חצי פיתה אגוז, תמר או משהו אחר. ממשיכים לייבש עוד 2-4 שעות עד שהפיתות מוכנות.
לחם שום
כמה זמן עד שמוכן: יום
כלים: מעבד מזון, מייבש מזון
דרושים:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס אייריש מוס
1/4כוס קמח פשתן (זרעי פשתן טחונים)
1/4 כוס קמח שיבולת שועל*
3 כפיות מיץ לימון
3 שיני שום כתושות
2 כפיות אבקת שום
3 תמרים
1 כפית מלח
מה עושים:
1. טוחנים הכול במעבד מזון עד לקבלת בצק דביק וגמיש
2. יוצרים לחם קטן ודחוס/ לחמניות
3. שולחים לדיהדרייטור ל 20 שעות בחום של 105 מעלות
4. פורסים לפרוסות
5. מחזירים הפרוסות לדיהדרייטור לעוד שעה- שעתיים עד שמתייבשות אבל עדיין "ספוגיות" – לא טוסט.
* קמח שיבולת שועל
כמה זמן עד שמוכן: יום
כלים: בלנדר חזק, דיהדרייטור
דרושים:
גרעיני שיבולת שועל מושרים לכמה שעות
מה עושים:
מסננים, פורסים בתבנית ושולחים לייבוש ליום
כותשים לקמח בבלנדר
בייגל שיפון
רכיבים:
4 כוסות שיפון נבוט (משרים לילה ואז שמים במסננת ליום-יומיים, שוטפים במים פעמיים
ביום)
1/4 בצל חתוך
1/2 כוס תמרים מגולענים
1 כף שמן זית
1 כף שום
2 כפיות מלח ים
1/4 כפית פלפל
(לציפוי: שומשום/פרג/קצח/זרעים אחרים)
הכנה:
לערבב הכל בקערה.
לטחון במעבד מזון.
לעשות צורות של בייגל דק.*
לפזר את הציפוי.
לייבש בשמש או במייבש מזון.
* אפשר לעשות בייגל עבה יותר ואחרי כמה שעות
לחתוך באמצע ולייבש עוד.
בייגל מנבטי כוסמת
רכיבים:
1 כוס נבטי כוסמת (להשרות כוסמת לא קלויה לרבע
שעה ואז לשים במסננת ליום-יומיים עד שנובט, לשטוף במים פעמיים ביום)
1 כוס קמח שקדים (שקדים טחונים היטב במעבד מזון
או הפולפה שנשארת מהכנת חלב שקדים – מיובשת וטחונה במעבד)
1 כוס מי קוקוס צעיר
1 כף בשר קוקוס (שמתי שבבי קוקוס)
1 כפית אגבה (אפשר לשים ממתיק אחר, כמו תמר)
1 כפית שמן קוקוס
1 כפית מלח ים
(לציפוי: שומשום/פרג/קצח/זרעים אחרים)
הכנה:
לטחון במעבד מזון.
להעביר לקערה, לישם מעליה מגבת ולחכות
שעה.
לעשות צורות של בייגל דק.*
לפזר את הציפוי.
לייבש בשמש או במייבש מזון.
* אפשר לעשות בייגל עבה יותר ואחרי כמה שעות
לחתוך באמצע ולייבש עוד.
גבינה מזרעי חמניה עם עגבניות מיובשות
רכיבים:
1 כוס גרעיני חמניה (מושרים ללילה)
3/4 כוס עגבניות מיובשות (מושרים לפחות שעתיים)
1 כף מיץ לימון
1 כפית שום
1 כפית שמן זית
1 כפית מלח ים
1/2 כוס שבבי קוקוס
הכנה:
לטחון במעבד מזון (אפשר להוסיף ממי ההשריה של
העגבניות המיובשות – כמות בהתאם למרקם הרצוי)..
בייגל טוסט ובייגל פיצה
גבינה צהובה:
בבלנדר – קשיו (מושרים לשעתיים), שמן זית, מים ומיץ לימון
רסק עגבניות:
בבלנדר: עגבניות, עגבניות מיובשות, מים, מיץ לימון, שום, בצל