מתכון בסיסי למרק
(מתוך: "מזון צמחי חי" מאת ויקטוריה בוטנקו)
כוס מים
2 גבעולי סלרי
1 כף שמן זית (אופציונאלי)
5 טעמים
2 גבעולי סלרי
1 כף שמן זית (אופציונאלי)
5 טעמים
טוחנים הכל בבלנדר
מוסיפים משהו שיצוף במרק. למשל, גזר / שורש אחר מגורד, חתיכות אבוקדו / ירק אחר, פטרוזיליה קצוצה / עשבי תיבול אחרים.
לתוספת ערכים תזונתיים, מומלץ להוסיף עלים ירוקים לפי הטעם.
מוסיפים משהו שיצוף במרק. למשל, גזר / שורש אחר מגורד, חתיכות אבוקדו / ירק אחר, פטרוזיליה קצוצה / עשבי תיבול אחרים.
לתוספת ערכים תזונתיים, מומלץ להוסיף עלים ירוקים לפי הטעם.
שקדי מרק
כוסמת לא קלויה (אפשר גם להשרות במרינדה, למשל ברוטב סויה, שום, לימון ועשבי תיבול, ואז לייבש)
קרוטונים
2 כוסות פולפה של שקדים (השארית מחלב שקדים)
2 קישואים זוקיני קטנים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פשתן טחון
2 כפות שמן זית
1 כף שמרי בירה
2 כפיות תערובת תיבול איטלקית
2 כפיות שום כתוש
½ כפית מלח
2 קישואים זוקיני קטנים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס פשתן טחון
2 כפות שמן זית
1 כף שמרי בירה
2 כפיות תערובת תיבול איטלקית
2 כפיות שום כתוש
½ כפית מלח
מערבבים הכל בקערה, ומייבשים.