מתכון בסיסי לגלידה

לקלף ולהקפיא פירות, ולטחון במעבד מזון (או בלנדר חזק ככמו ויטמיקס או מכונת מיצים במעיכה חזקה כמו גרינסטאר)
הפירות המתאימים ביותר: בננה, מנגו.

להמתקה: להוסיף תמרים/צימוקים.
למרקם חלבי: להוסיף אגוזים

 

גלידת שוקולד-שמנת מבננות
5 בננות
חופן אגוזים
חופן תמרים
2 כפות טחינה גולמית מלאה
2 כפות אבקת חרובים/קקאו
קמצוץ מלח
חצי מקל וניל / 2 כפיות אבקת וניל טבעית
מקלפים את הבננות ומכניסים להקפאה לפחות לכמה שעות. מוציאים וחותכים אותן לחתיכות
טוחנים את כל הרכיבים חוץ מהבננות במעבד מזון או בבלנדר חזק (כמו ויטמיקס). מוסיפים את הבננות וטחנים שוב עד קבלת מרקם גלידה.
אפשר לאכול ישר או לשמור בהקפאה.

גלידת אגוזים איכותית
מבוסס על המתכון של ראסל ג'יימס therawchef.com
2 כוסות קשיו (רצוי להשרות במים לפחות שעתיים)
1/2 כוס שמן קוקוס
2 כוסות חלב שקדים
10-15 תמרים
1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל טבעית
קמצוץ מלח

לגלידת שוקולד להוסיף:
4-5 כפות גדושות של אבקת חרובים/קקאו
לבדוק אם מספיק מתוק (אם לא – להוסיף תמרים)

לגלידת קלמנטינה/תפוז להוסיף:
כוס מיץ קלמנטינה/תפוז במקום כוס אחת של חלב שקדים
2 כפיות גרד קפילת קלמנטינה/תפוז
לגלידת שוקולד תפוז – להוסיף גם 4-5 כפות קקאו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה © 2020