הצעות בסיסיות לשיפור המתכונים
* מחליפים את הסוכר המזוקק בתמרים ופירות טריים ויבשים
* מחליפים את הקמח, הבשר והחלב באגוזים/זרעים טחונים וירקות טחונים
* מחליפים את התבלינים המעובדים והמלאכותיים-סינתטיים בתבלינים טבעיים
* מחליפים את המזונות המעובדים ורעילים במזונות טריים ואורגניים
* מחליפים את מכשירי החימום המהיר בחום גבוה (תנור, כיריים, מיקרוגל וטוסטר אובן) במכשיר חימום איטי בחום נמוך, כגון מייבש מזון (מביא לתוצאה דומה מבחינת המרקם, אך בתהליך טבעי הדומה לייבוש בשמש – מונע איבוד ערכים תזונתיים והווצרות רכיבים מזיקים).
סוד השפים – תיבול בחמישה טעמים
הסוד להפיכת מזון לטעים במיוחד הוא בתיבול: הוספת כל חמשת הטעמים: מתוק, מלוח, חמוץ, מר ופיקנטי (חריף). כמובן, יש מאכלים שטעם אחד מובלט בהם יותר מהאחרים – זה תלוי במאכל, לא הכל מתאים להכל, אז כדאי לטעום תוך כדי ההכנה, ולההפעיל שיקול דעת וללמוד מהניסיון. לאחר תקופת התנסות, יודעים לטעום ולהעריך בצורה טובה איזה טעם חסר.
הצעות ל5 טעמים לתיבול מאכלים:
חמוץ: לימונים, חמוציות, ריבס (רובארב) עשב לימון (לימונית ריחנית, למון גראס), עגבניות, כרוב חמוץ, יוגורט אגוזים/זרעים, או חומץ תפוחים טבעי.
מתוק: פירות מיובשים כגון תאנים, תמרים, שזיפים מיובשים וצימוקים, פירות טריים ובשלים כמו בננות, מנגו, אפרסקים ואגסים, מיץ תפוחים, מיץ תפוזים, או עלי סטיביה טריים.
חריף: שום, בצל, ג'ינג'ר, עלי חרדל, זרעי חרדל, צנון, צנונית, פלפל חריף, ווסאבי, אצות-ים, עשבי תיבול (טריים או מיובשים) כגון בזיליקום, שמיר, כוסברה, רוזמרין, קינמון, אגוז מוסקט, וניל, או מנתה.
מלוח: סלרי, כוסברה, שמיר, פטרוזיליה, אצות-ים (כגון דולסה, קלפ, נורי, אראמה), או מלח ים טבעי.
מריר: פטרוזיליה, סלרי, עולש, שום, בצל, שן הארי, עלי דפנה, מקווה, או פלפל חריף.
להלן מתכונים בריאים
המתכונים הם בגדר הצעה, היצירתיות יכולה להוסיף להם עד מאד – הוסיפו, החסירו, טעמו ובידקו אילו שילובים טעימים לכם… תזונה שהיא גם טעימה וגם בריאה, ולא כרוכה בסבל וייסורים ומניעה כמו דיאטות רבות, היא מתכון לחיים בריאים לאורך זמן