בצק
אפשר לעשות כל מיני סוגים של קראסטים, כאן זה עם "לחם שקדים ים תיכוני" – אפשר לעשות שכבה עבה יותר ממה שבמתכון, וממש מקבלים תחושה של לחם.
כשהבצק מוכן שמים:
שכבת רסק עגבניות
2-3 עגבניות
7-8 תמרים
חצי כוס עגבניות מיובשות
1 שן שום
כמה עלי בזיליקום
(אפשר תיבול נוסף לפי הטעם)
הכנה: טוחנים הכל בויטמיקס / בלנדר חזק אחר
שכבת גבינה צהובה
כוס קשיו
כמה כפות שמרי בירה
מעט כורכום (בעיקר לצבע הצהוב)
1 שן שום
מעט רוטב סויה תמרי
1 תמר
(תיבול נוסף לפי הטעם)
הכנה: טוחנים הכל בויטמיקס / בלנדר חזק אחר
ולפי הטעם מוסיפים ומקשטים:
פרוסות עגבניות
פרוסות פטריות (שהושרו בשמן זית, מעט מיץ לימון ורוטב סויה תמרי)
פרוסות/טבעות זיתים (עדיף טבעיים – בלי חומץ וכדומה)
טבעות בצל
אורגנו
ואז מומלץ לייבש עוד כמה שעות (בעיקר כדי לקבל את אפקט הגבינה הצהובה המומסת). רצוי לאכול לאחר הייבוש – חמים וטעים.