פסטה ללא קמח

רכיבים:
• קישואים
• גזר
• בטטה
• סלק
• שמן זית

הכנה:
– לחתוך את הירקות שאתם אוהבים באמצעות קולפן רגיל או מנדולינא או פורס ספירלי. במקרה של קישואים – להשרות במלח, ואז לשטוף טוב-טוב במים- המטרה היא להוציא את המרירות

– להוסיף שמן זית
– לתבל לפי הטעם (אורגנו, בזיליקום וכדומה)
– אפשר להוסיף קטשופ, רוטב מוקרם ופסטו – טעים מאד

רוטב מוקרם גבינתי
רכיבים:
• 1 כוס קשיו
• 1-2 כפות שמרי בירה
• 1 כף מיסו / 1/2 כפית מלח
• 1 כף מיץ לימון
• מעט פלפל שחור
• 1 כוס מים
• שום (אופציונאלי)
• כורכום (אופציונאלי)

הכנה:
– לטחון את כל החומרים בבלנדר
– להוסיף כורכום לקבלת צבע צהוב

קטשופ
המתכון של מומו און בר מאתר tzuna.org

רכיבים:
• עגבנייה גדולה אחת
• חצי כוס עגבניות מיובשות (בשמש או לקנות מוכן) שהושרו במים כשעה לפחות.
• 2 שיני שום גדולות יחסית
• 6 תמרים ברהי או 3 מדג'הול
• ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
• כפית מלח
• כף חומץ

הכנה:
– לטחון הכל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה © 2020