רטבים ומטבלים

מתכון בסיסי לרוטב
1/2 כוס מים
2 כפות שמן זית
תיבול בחמישה טעמים
מערבבים ידנית או בבלנדר.

מטבל/רוטב בון-בון (bon bon sauce)
טעים מאוד, לשימוש כמתבל (אפשר לתת לאנשים בצלוחית קטנה יחד עם חתיכות של ירקות כמו מלפפון, פלפל וגזר):
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה (אפשר להכין משומשום מלא)
2 כפות (30 מ"ל) ג'ינג'ר
2 כפות מיץ לימון
5-6 תמרים
2 כפות רוטב סויה תמרי
1 שן שום
גבינה לפיצה
המתכון של שי דוידוביץ' מהמועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה healthy.org.il
רכיבים:
• 2 כוסות קשיו
• 1.5 כוסות שמרי בירה
• 1 כף מיסו
• 1 כף מיץ לימון
• 1 כפית פלפל שחור
• 1 כוס מים
• שום (אופציונאלי)
• כורכום (אופציונאלי)
הכנה:
– לטחון את כל החומרים בבלנדר
– להוסיף כורכום לקבלת צבע צהוב

קטשופ
המתכון של מומו און בר מאתר tzuna.org

רכיבים:
• עגבנייה גדולה אחת
• חצי כוס עגבניות מיובשות (בשמש או לקנות מוכן) שהושרו במים כשעה לפחות.
• 2 שיני שום גדולות יחסית
• 6 תמרים ברהי או 3 מדג'הול
• ¼ כוס שמן זית כתית מעולה
• כפית מלח
• כף חומץ

הכנה:
– לטחון הכל

פסטו
רכיבים:
-צרור בזיליקום
-שקדים \ צנוברים
-שמן זית
-מלח, פלפל
-לימון (לאיזון מרירות הבזיליקום)
-שום
לטחון הכל ביחד, לטעום ולהוסיף כמויות של הרכיבים הנ"ל לפי הטעם הרצוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה © 2020