שייק ירוק – הארוחה המושלמת

טוחנים היטב בבלנדר פירות, עלים ירוקים, מעט מים, וקרח.

שייק ירוק – שפע של ויטמינים, מינרלים, סידן, ברזל, פחמימות, חומצות אמיניות (חלבון), סיבים תזונתיים, ומעט שומן וקלוריות
"שייקים ירוקים הם דרך פשוטה וטעימה ליהנות מתכונות הריפוי של עלים ירוקים. בין אם אתם אוכלים את התפריט המערבי הממוצע, תפריט צמחוני, טבעוני, או תפריט המבוסס על מזונות חיים, שתיית שייקים ירוקים יכולה לשפר בצורה משמעותית את בריאותכם. המשקה המופלא הזה זמין לכל אדם באשר הוא. הצטרפו אלי ותגלו גם אתם מדוע ירקות עליים הם המזון האידיאלי עבור האדם. אני מקווה שהמידע הזה יהווה עבורכם שינוי מרענן, כפי שהוא היה עבורי." (ויקטוריה בוטנקו, "ירוק לחיים")

טעם נפלא: חוש הטעם לא רגיל לטעם האינטנסיבי והעשיר של העלים, וטחינתם עם פירות יוצרת לנו מנה טעימה מאוד.
ממתק בריא: סוכר פירות נספג היטב ולא גורם לסוכרת ולמחלות האחרות שלהן גורם סוכר מזוקק שבממתקים ובמשקאות ממותקים.

מרזה ומחטב: לא צריך להישמר מאכילה מוגזמת של עלים. ככל שאוכלים מהם יותר נהיה רזים, חטובים וחזקים יותר.

מוריד את החשק לממתקים וג'אנק פוד: מייצב את בלוטות הטעם ומשפר את האינסטינקט לזיהוי וצורך במזונות בריאים.

חוסך המון זמן, כסף ומאמץ: מהיר, פשוט, קל ונוח. דקה של הכנה.

ריסוק בבלנדר – הדרך היעילה ביותר לצרוך הרבה עלים ולספוג את מקסימום הרכיבים התזונתיים שבהם. כדי לספוג את הרכיבים התזונתיים שבעלים צריך לרסק אותם היטב כדי לפרק את התאית. שרירי הלסת והשיניים שלנו חלשים יחסית עקב שנים של אכילת מזון מעובד. יחד עם זאת אנחנו זקוקים ליותר רכיבים תזונתיים וסיבים תזונתיים מבעבר כי סביבת החיים שלנו יותר רעילה. ובנוסף אין לנו זמן ללעוס עלים כל היום, הבלנדר לועס היטב ובמהירות את העלים עבורנו.

ארוחה מלאה ומשביעה, קלה לעיכול, שנותנת המון אנרגיה: העלים הירוקים נוחים לעיכול, ועקב צפיפות תזונתית גבוהה הם משביעים ונותנים אנרגיה ללא עומס על הקיבה וללא תחושת כבדות ועייפות.

שפע של סיבים תזונתיים שמשפרים את העיכול ומנקים את הגוף: המסיסים (פירות) משפרים את פעולת המעיים על ידי הגדלת נפח הצואה. הלא מסיסים (עלים) מהווים מעין ספוג שסופח לתוכו את הרעלים שבגוף ומפנה אותם עם הצואה.

אוכל טבעי חי (ללא חימום בחום גבוה או תוספות מלאכותיות): מקסימום צפיפות תזונתית (ערכים תזונתיים לקלוריה). בעלים יש ערכים תזונתיים פי עשרות מאות ואף אלפים יותר משיש בשורשים ובחלקים אחרים של הצמח.

מקור טוב לכלורופיל: מספק לגוף המון חמצן, מעלה את כמות החיידקים הטובים (האירוביים) ומוריד את כמות החיידקים הרעים (האנאירוביים).

מעלה את הבסיסיות ומוריד את החומציות בדם: החומציות בדם שמקורה במזון חומצי, בעיקר מהחי, היא המקור לרוב המחלות בחברה המערבית.

עוזר לניקוי וחיזוק הגוף: מחזק את המערכת החיסונית, מונע ומרפא מחלות.

איך מכינים?

טוחנים בבלנדר, על בסיס מים/מיץ וקרח, עלים ירוקים (חסה, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, מנגולד, שמיר, קייל, חובזה ועוד.) עם פירות העונה ותמרים או עם ירקות. ניתן להוסיף מעט נבטי קטניות/דגנים(רצוי ללא גלוטן); שמנים מאגוזים/זרעים או שמנים צמחיים יציבים (כגון אבוקדו, שמן זית); אצות (כגון נורי).

המלצות:

תפריט ירוק – בבוקר עד הצהריים, זמן הניקוי של הגוף, חשוב לאכול רק פירות ועלים. אפשר להכין בבית שייק ולקחת לעבודה, אבל רצוי לשתות בסמוך להכנה. כדאי לבנות תפריט יומי הכולל אכילת שייק ירוק פעמיים או שלוש ביום, ואוכל שעשוי מזרעים, אגוזים, דגנים מלאים וקטניות מונבטות.

הדרגתיות – כדאי לשים מעט עלים והרבה נוזלים בהתחלה ולהפוך את היחס ביניהם בהדרגה, כדי להתרגל לטעם, ולאפשר ספיגה יעילה של מזון עשיר ברכיבים תזונתיים.

גיוון ושינוי – רצוי לגוון את השייקים הירוקים בסוגי עלים שונים, כיוון שכל סוג עלים עשיר ברכיבים תזונתיים שונים (למשל חומצות אמיניות), וכיוון שהגוף זקוק לרכיבים שונים בעתות שונות.
אורגני – ככל שיש למזון ערך תזונתי גבוה יותר, כך יותר חיות מעוניינות להיזון ממנו. לכן עלים ופירות לא אורגניים הם המזונות הכי מרוססים, שעל כן גדלים על אדמה ענייה ברכיבים תזונתיים. אורגני נותן לנו יותר ערכים תזונתיים יחסית לכסף המושקע, כלומר, הוא זול יותר. אורגני גם מונע מאיתנו חומרים רעילים הגורמים לתחלואה ולצריכת תרופות וטיפולים יקרים.

טעם ומרקם – להמתקה: להוסיף תמרים ופירות. אפשר תבלינים כגון קינמון, ג'ינג'ר, שום, פלפל, לימון. להסמכה: להוסיף פירות כמו בננה או מנגו. למרקם חלבי: להוסיף אגוזים. לברד: להוסיף הרבה קרח. לגלידה ירוקה: להקפיא קודם את הפירות ואז לטחון במעבד מזון יחד עם העלים.

למה לא אמרו לי את זה קודם?

למזון שאינו מזין יש חיי מדף ארוכים יותר (אין אורגניזמים שיאכלו אותו). כמו כן, ככל שיצור מוצר כרוך בתהליכים רבים – יש יותר גורמים עסקיים שמרוויחים ממנו ומקדמים אותו (שיווק, סבסוד וכו'). לעומת המזון הטבעי, מוצר מעובד צורך הרבה יותר מים, מחצבים לדישון כימי של החקלאות, חקלאות מספוא למשק החי, כוח אדם, דלקים מזהמים, תובלה על פני הגלובוס, מפעלי עיבוד, ושירותי הפצה ושיווק. כך, המזון הלא מזין, הלא בריא, המזהם והבזבזני במשאבים, גובר על האינטרס הציבורי במזון מזין, בריא, ובר קיימא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה © 2020