תזונה מונעת

עיקר התחלואה בחברה המערבית נובעת מכניסה של חומרים שאינם מתאימים לגופנו, חשיפה לאוויר, מים ומזון שגוף האדם לא הורגל אליהם בתהליך האבולוציה. מכיוון שבחומר מוצק יש הרבה יותר מולקולות, דרך המזון נכנסים יותר חומרים גורמי מחלות לגופנו מאשר מהמים ומהאוויר.

למשל, נמצא כי במזון יש ריכוז של פי 100,000 יותר חוילד מקדונלדסמרים מסרטנים מבאוויר ובמים, וכי 95% מהחומרים המסרטנים שמגיעים לגוף האדם מקורם במזון.

הדרך לתזונה בריאה ומנועת מחלות היא לאכול כמה שיותר פירות וירקות, רצוי אורגניים, וכמה שפחות מזון מעובד שמוספים לו שומנים רוויים, כולסטרול, כימיקלים, חומרי הדברה, הורמונים, אנטיביוטיקות, חומרים משמרים וכו'.

מאמרים וספרים רלוונטיים:

1. "מה שרופאים לא רושמים", מאמר שמדבר על הסיבות לכך שכל כך מעט מושקע בתזונה מונעת, מאת רחל טל שיר, הארץ 6.6.08
2. מחקרים חשובים בנושא תזונה ובריאות.
3. "האנשים הבריאים ביותר בעולם – איך לחיות הרבה שנים, עם הרבה אושר וכמעט ללא מחלות?" סיכום הספר "בריא בן 100" מאת ג'ון רובינס

4. בריאות ומזון חומצה-בסיס / על הקשר בין צריכת מזונות הגורמים לתגובה חומצית לבין תחלואה
5. למה חשוב לאכול מזון אורגני? / "אדמה בריאה – משאב נדיר ויקר עד מאוד", מאמר מאת ויקטוריה בוטנקו מתוך ספרה "ירוק לחיים"
שייק ירוק – הארוחה המושלמת / חשיבות שילוב העלים הירוקים בתפריט היומיומי
6. חלב לא מחזק את העצמות – הוא זה שהורס אותן.

התוצאה של תזונה המבוססת על מזון עתיר כולסטרול ושומן רווי: ניתוח להוצאת כולסטרול מעורקים סתומים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המועצה לבריאות הציבור וקידום הרפואה © 2020