הערה: את כל המתכונים הנ"ל ניסינו להכין בייבוש במייבש מזון. ניתן להכין אותם גם בייבוש בשמש, או בתנור עם אופציה של טורבו (אוויר שנכנס לתנור). אפשר גם לאפות בתנור רגיל, הרכיבים הם הרבה יותר בריאים מהרכיבים של קציצות רגילות.
מתכון בסיסי לקציצות
1 כוס אגוזים
1 כוס ירק
(לקציצה כבדה יותר: יותר אגוזים. קציצה קלה יותר: יותר ירק)
1 כף שמן זית (להדבקה)
תיבול בחמישה טעמים
1 כוס ירק
(לקציצה כבדה יותר: יותר אגוזים. קציצה קלה יותר: יותר ירק)
1 כף שמן זית (להדבקה)
תיבול בחמישה טעמים
טוחנים הכל במעבד מזון, מכינים את הצורה הרצויה ומייבשים.
המבורגר עדשים
מבוסס על המתכון של אריה רווה מבודהה בורגרס buddhaburgers.co.ilרכיבים:
• חומרים ל-18 קציצות
1כוס בצל קצוץ
• 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
• 3 כוסות עדשים מונבטות
• 3/4 כוס אגוזי מלך
• 3/4 כוס שקדים
• חצי כוס עגבניות מיובשות
• 2 עגבניות טריות
12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
• 10 שיני שום
• 4 כפות טחינה מלאה
• 4 כפות רוטב סויה
• 6 כפות שמרי בירה
• חצי צרור בזיליקום טרי
• כפית וחצי פלפל שחור
מבוסס על המתכון של אריה רווה מבודהה בורגרס buddhaburgers.co.ilרכיבים:
• חומרים ל-18 קציצות
1כוס בצל קצוץ
• 1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
• 3 כוסות עדשים מונבטות
• 3/4 כוס אגוזי מלך
• 3/4 כוס שקדים
• חצי כוס עגבניות מיובשות
• 2 עגבניות טריות
12 כפות גדושות זרעי פשתן טחונים
• 10 שיני שום
• 4 כפות טחינה מלאה
• 4 כפות רוטב סויה
• 6 כפות שמרי בירה
• חצי צרור בזיליקום טרי
• כפית וחצי פלפל שחור
הכנה:
לטחון את החומרים במעבד מזון (אפשר בנפרד ולערבב אחר כך)
ליצור קציצות דמויות המבורגר ולייבש
המבורגר סלק
מבוסס על המתכון של "אופק חדש" newhorizon.co.il
כמות: 6-8 קציצותרכיבים:
• כוס חמניות מונבטות
• כוס אגוזי ברזיל
• 2-3 כפות בצל קצוץ
• גזר אחד בינוני
• שן אחת של שום
• חצי זוקיני בינוני
• סלק אחד קטן או חצי מסלק גדול
תבלינים:
½ כפית טימין טרי
½ כפית רוזמרין טרי
2-3 כפות רוטב סויה או ½ כפית מלח
1-2 כפות שמן זית
מבוסס על המתכון של "אופק חדש" newhorizon.co.il
כמות: 6-8 קציצותרכיבים:
• כוס חמניות מונבטות
• כוס אגוזי ברזיל
• 2-3 כפות בצל קצוץ
• גזר אחד בינוני
• שן אחת של שום
• חצי זוקיני בינוני
• סלק אחד קטן או חצי מסלק גדול
תבלינים:
½ כפית טימין טרי
½ כפית רוזמרין טרי
2-3 כפות רוטב סויה או ½ כפית מלח
1-2 כפות שמן זית
הכנה:
טוחנים את הרכיבים חוץ מהתבלינים.
בקערה: מוסיפים את התבלינים, כמה כפות פטרוזיליה קצוצה ביד וכף של בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק) ומערבבים היטב את הבלילה בקערה.
יוצרים מהבלילה קציצות באמצעות הידיים.
את הקציצות מייבשים במייבש מזון (על רשת לייבוש מהיר יותר) בחום נמוך (בערך 38-40 מעלות)
להשאיר במייבש ל 8-10 שעות. בסוף הייבוש הקציצות צריכות להיות יבשות מבחוץ ועסיסיות מבפנים.
פלאפל
מתכון של השף ראסל ג'יימס
טוחנים במעבד מזון:
כוס זרעי דלעת
2 כפוץ שמיר קצוץ דק
3 כפות כוסברה קצוצה דק
כפית כוסברה טחונה
2 כפיות כמון
8 חתיכות עגבניות מיובשות
שן שום אחת
2 בצלים מסוג "שלות" (שמתי בצל סגול אחד)
רבע כוס זיתים מגולענים
2 כפיות אורגנו
קמצוץ פלפל קאין
קמצוץ פלפל שחור
חצי כפית מלח
כף מיץ לימון
להכין כדורים ולייבש 6-8 שעות.